Hans Hateboer viert feest na zijn doelpunt

Hateboer helpt Atalanta aan klinkende zege tegen Inter

Internazionale heeft in de strijd om de tweede plek in de Italiaanse Serie A dure punten laten liggen. Op bezoek bij het naastgelegen Atalanta Bergamo verloren de Milanezen met maar liefst 4-1, mede dankzij een doelpunt van Hans Hateboer. Inter blijft daardoor op de derde plaats steken.

Internazionale, met Stefan de Vrij op de bank, had geen schijn van kans in de eerste helft. Het mocht van geluk spreken dat alleen Hateboer in de achtste minuut het net wist te vinden. De middenmoter in de Serie A kreeg zeker nog vijf opgelegde kansen om de score uit te breiden.

Direct na rust kwam de ploeg uit Milaan terug in de wedstrijd. Clubtopscorer Mauro Icardi benutte een strafschop. Atalanta liet zich echter niet van de wijs brengen en benutte de kansen na rust wel, waardoor Inter met 4-1 naar huis gestuurd werd. In de blessuretijd kreeg Marcelo Brozovic namens Internazionale nog een rode kaart.

Kluivert wint met AS Roma

Justin Kluivert stond aan de aftrap bij AS Roma-Sampdoria, een duel tussen de nummer elf en twaalf van de Serie A. Hij wist zich bijna te onderscheiden met een treffer voor de thuisploeg, maar na zijn fraaie actie buitenom trof de rechtsbuiten uit een moeilijke hoek de paal. Na 81 minuten werd de oud-Ajacied gewisseld.

Justin Kluivert in actie voor AS Roma

AS Roma pakte wel de drie punten. In de negentiende minuut gaf Juan Jesus het laatste tikje om er zeker van te zijn dat de kopbal van Bryan Cristante in het doel zou belanden. Na rust rondde spits Patrik Schik een vloeiende aanval over links af bij de eerste paal: 2-0.

Kort daarvoor had Massimiliano Irrati gefloten voor een strafschop voor Sampdoria, maar de scheidsrechter liet zich corrigeren door de VAR. Stephan El Shaarawy scoorde daarna nog met een bekeken schot (3-0) en via een intikker (4-1). Tussendoor redde Gregoire Defrel de eer voor Genua.