Juan Cuadrado viert de 3-1

Juventus wint opnieuw, AS Roma verspeelt punten

Juventus heeft de tiende overwinning van het seizoen binnen. De nog altijd ongeslagen koploper in de Serie A won met 3-1 van Cagliari.

Paulo Dybala zette Juventus al na 45 seconden op voorsprong na een mooie individuele actie. Cagliari kwam nog in de eerste helft weer op gelijke hoogte door een doelpunt van João Pedro, maar twee minuten later stonden de bezoekers alweer achter door een eigen doelpunt.

Vlak voor tijd maakte invaller Juan Cuadrado er op aangeven van Cristiano Ronaldo nog 3-1 van voor Juventus.

Juventus heeft met 31 punten uit 11 wedstrijden een gat van 6 punten met de eerste achtervolgers, Internazionale en Napoli.

Vaste krachten Inter op de bank

Internazionale, met Stefan de Vrij in de basis, won met 5-0 van Genoa. Dat was de zevende zege op rij voor de ploeg van trainer Luciano Spalletti, die een aantal vaste krachten op de bank hield met het oog op het duel met FC Barcelona in de Champions League.

Napoli won vrijdag al met 5-1 van Empoli, vooral dankzij een hattrick van Dries Mertens.

AS Roma wist voor de derde keer op rij niet te winnen. De ploeg bleef op bezoek bij Fiorentina steken op een 1-1 gelijkspel.

Fiorentina kwam na een half uur spelen op voorsprong door een strafschop van Jordan Veretout.

Roma leek daarna op de vierde nederlaag van het seizoen af te stevenen, maar door een doelpunt van Alessandro Florenzi in de 85ste minuut hielden de Romeinen toch nog een punt aan de wedstrijd over.

Justin Kluivert kwam al vroeg in de tweede helft het veld in voor Stephan El Shaarawy. Rick Karsdorp zat niet bij de selectie van Roma.

Roma en Fiorentina hebben beide zestien punten en staan daarmee in de subtop.