1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Wiegman stelt iedereen gerust: 'Martens staat er goed op'

Wiegman stelt iedereen gerust: 'Martens staat er goed op'

Na het afhaken van Stefanie van der Gragt en Siri Worm lijkt het Nederlands vrouwenelftal gevrijwaard te blijven van meer blessureleed. En dat is een goed teken in aanloop naar de cruciale wedstrijden tegen Zwitserland, met als inzet een WK-ticket.

Dat Lieke Martens vandaag apart trainde van de groep, hoeft volgens bondscoach Sarina Wiegman niet uitgelegd te worden als iets verontrustends.

"Lieke staat er goed op en is fit. Ze heeft zondag 90 minuten gespeeld bij FC Barcelona, maar heeft in die wedstrijd een behoorlijke tik gehad. Ze zit nu nog in de herstelfase en traint morgen weer mee."

Martens kwam sinds half oktober weinig in actie bij haar club wegens een voetkwetsuur, maar is net op tijd hersteld voor de finale van de play-offs.

Nouwen kijkt ogen uit bij Oranje: 'Allemaal hele leuke meiden'

Door de afwezigheid van Van der Gragt en Worm is onder anderen Aniek Nouwen bij de groep gehaald.

De centrale verdediger van PSV kijkt haar ogen uit bij Oranje. "Heel mooi dat ik aan mag sluiten. Het voelt tot nu toe echt geweldig. Het zijn allemaal hele leuke meiden. Ik ben goed opgevangen."

De 19-jarige Nouwen maakt zichzelf geen illusies als het op speeltijd aankomt tegen Zwitserland. "Hoop is er altijd, maar ik denk dat ik op dit moment rustig moet afwachten."

Nederland speelt vrijdag in Utrecht tegen de Zwitserse vrouwen. De return staat vier dagen later op het programma in Schaffhausen. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK in Frankrijk, dat volgend jaar van 7 juni tot en met 7 juli wordt afgewerkt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl