1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Na Van der Gragt haakt ook Worm af bij Oranjevrouwen

Na de ervaren Stefanie van der Gragt is het Nederlands vrouwenelftal in de aanloop naar de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden van vrijdag en dinsdag tegen Zwitserland een tweede verdedigster kwijtgeraakt. 39-voudig international Siri Worm heeft zich moeten afmelden bij bondscoach Sarina Wiegman.

Barcelona-speelster Van der Gragt, die dacht voldoende hersteld te zijn van een bovenbeenblessure maar alsnog moest afhaken bij Oranje, werd al vervangen door PSV'er Aniek Nouwen.

In de plaats van Everton-speelster Worm, die afgelopen zondag in het duel met Yeovil Town een kuitblessure opliep, heeft Wiegman nu Sisca Folkertsma van FC Twente opgeroepen.

Pro Shots
Stefanie van der Gragt

Centrumverdedigster Van der Gragt en linksachter Worm waren er een maand geleden ook niet bij tijdens de WK-play-off-duels met Denemarken.

Nederland speelt vrijdag in Utrecht tegen de Zwitserse vrouwen. De return staat vier dagen later op het programma in Schaffhausen. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK in Frankrijk, dat volgend jaar van 7 juni tot en met 7 juli wordt afgewerkt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl