De vier Spice Girls die weer gaan touren
NOS Nieuws

'Complete bazinnen', Spice Girls weer op tour, maar Posh blijft thuis

Ruim 6 jaar na hun laatste optreden heeft de Spice Girls een nieuwe tour aangekondigd. Ginger, Baby, Scary en Sporty doen mee aan de reünie, Posh zegt vooralsnog af.

Volgend jaar juni staan de Britse zangeressen weer op het podium in het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse fans zullen ervoor op reis moeten; er staan geen shows in het buitenland op de agenda. De band maakte het nieuws vanmiddag bekend op Facebook en Twitter.

De meidengroep scoorde in de jaren 90 wereldwijd meerdere nummer 1-hits, zoals Wannabe . De groep verkocht tientallen miljoenen albums en maakte de term girl power populair.

'Bazinnen'

"Complete bazinnen waren het", zegt voormalig 3FM-dj Roosmarijn Reijmer in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "De band mag dan wel ooit ontstaan zijn als marketingconcept. Maar het is wel een girl group die de wereld heeft gedomineerd. Dat vond ik mateloos knap. Dat wilde ik ook wel worden, zo'n bazin."

Eerder dit jaar hintten de vrouwen er al dat op een nieuwe reünie in de maak was. Victoria Beckham zag uiteindelijk af van deelname aan de nieuwe tournee, vanwege de verantwoordelijkheden voor haar modebedrijf, zegt de band. "Die hoeft helemaal niet meer mee te doen", zegt Reijmer over Beckhams besluit.

Dubbel verhaal

Voor een aantal andere bandleden ligt dat anders volgens haar. "Het is dubbel verhaal. Een paar Spice Girls kunnen echt wel wat geld gebruiken. Maar ik denk vooral dat ze er zin in hebben."

In 2000 ging de succesvolle groep uit elkaar. Daarna was er in 2007-2008 een reünietour. In 2012 stonden alle zangeressen samen voor het laatst op het podium, tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl