Sluitingsceremonie OS in Londen ANP

Ze worden beschouwd als de bestverkopende Britse meidengroep uit de geschiedenis en het einde is misschien nog niet in zicht: na een gezellig middagje samen hebben de Spice Girls besloten dat ze "ongelooflijke nieuwe mogelijkheden" gaan onderzoeken.

Wat ze daarmee bedoelen, hebben ze niet bekendgemaakt, maar er zit wat aan te komen, zoveel is wel duidelijk. Op Instagram postte Emma Bunton (Baby Spice) dat de toekomst er 'spicy' uitziet. En Geri 'Ginger Spice' Horner schreef "#girlpower is alive and well". Foto's van het middagje samen laten een groep vrolijke veertigers zien.

De geruchtenmachine is aangezet en draait al op volle toeren. Zo weet The Sun te melden dat de dames tv-projecten overwegen in China en dat er een nieuw greatesthitsalbum in de maak is. Volgens de krant zou er met de nieuwe activiteiten zo'n 10 miljoen pond gemoeid zijn. Overigens zou Victoria Beckham (Posh Spice) niet meer van plan te zijn om te proberen te zingen.

Het zou niet de eerste hereniging zijn voor de dames, die er in 2001 mee ophielden, nadat Geri Horner (toen Halliwell) al in 1998 de groep had verlaten. In 2006 deden ze nog een tour door Amerika en Europa en tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 traden ze op tijdens de openingsceremonie. Geruchten over een terugkeer in 2016 werden niet bewaarheid.

In het verleden heeft Victoria Beckham de deur voor een reünie stevig dichtgehouden. In november zei ze nog dat het niet zou gaan gebeuren. "Op een bepaald moment moet je weten wanneer het tijd is. Ik denk niet dat ik snel weer in een plastic catsuit zal springen."

STER reclame