NOS Nieuws

Bruins voorzichtiger over openhouden acute zorg Lelystad

Minister Bruins van Medische Zorg is minder stellig over het openhouden van de spoedeisende hulp en de acute verloskunde in het ziekenhuis in Lelystad. Voorafgaand aan een bezoek aan het ziekenhuis zei hij zich in te zetten voor basiszorg in Flevoland, en "waar mogelijk ook acute zorg."

Vorige week noemde Bruins het openhouden van de acute zorg in Lelystad nog een voorwaarde. Hij zei toen ook dat hij daarvoor desnoods overheidsgeld wil inzetten. Nu zei hij: "Ik overleg met de professionals wat echt haalbaar is. Patiëntveiligheid staat voorop."

Nieuwe baan

Complicerende factor is dat veel personeel, na het faillissement van het ziekenhuis, weg wil of al een nieuwe baan heeft. Zonder artsen en verpleegkundigen is het lastig om de afdelingen open te houden. De spoedeisende hulp is nu al 's nachts gesloten vanwege personeelstekort.

"Ik wil precies zijn in wat ik aanbied", zei de minister voordat hij naar binnen ging. "Ik wil een perspectief bieden voor de zorg in Flevoland."

Meer dan tien biedingen

Na afloop van de gesprekken met de medische staf en de curator zei Bruins dat er "meer dan tien biedingen" zijn ontvangen om MC IJsselmeerziekenhuizen over te nemen, Wel moet er nog veel gebeuren, zegt Bruins. "Al die biedingen moeten worden bestudeerd. Het is een buitengewoon complexe puzzel."

Woensdag wil Bruins laten weten met wie er verder gesproken wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl