Verzwakte Djokovic moet masterstitel Parijs aan Chatsjanov laten

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verzwakte Djokovic moet masterstitel Parijs aan Chatsjanov laten
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na 22 overwinningen op rij heeft Novak Djokovic een verrassende nederlaag geleden in de finale van het masterstoernooi van Parijs. Karen Chatsjanov, de Russische nummer achttien van de wereld, versloeg hem met 7-5, 6-4.

De Serviër kampt al de hele week met een virus, maar slaagde er evenzogoed wel in om de eerste plaats van de wereldranglijst over te nemen van Rafael Nadal en Roger Federer te verslaan in een titanenstrijd in de halve finales.

Chatsjanov klopt vier toptienspelers in Parijs

Chatsjanov stond op weg naar z'n eerste masterstitel geen enkele set af en won van maar liefst vier toptienspelers: John Isner, Dominic Thiem, Alexander Zverev en Djokovic.

ATP Tour
@ATP_Tour
It's a first #ATPMasters1000 title for @karenkhachanov! 🏆🎉 He stuns Novak Djokovic 7-5, 6-4 to win the @RolexPMasters. #RolexParisMasters
7 maanden geleden

Djokovic kwam in de eerste set nog wel op 3-1, maar Chatsjanov won de set door de twee breekkansen die hij kreeg te verzilveren. De 22-jarige Rus bleef daarna ijzersterk spelen en greep na een break op 1-1 zijn vierde titel.

STER Reclame