Een Jordaanse bokser is het niet eens met de scheidsrechter tijdens het olympische bokstoernooi in Rio de Janeiro AFP

Boksen zal ook tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio op het programma staan. Dat heeft Pat Fiacco op de openingsdag van het congres van de internationale boksbond AIBA in Moskou bekendgemaakt. Fiacco is de voorzitter van de technische commissie binnen de AIBA en hij bevestigde dat er afspraken zijn gemaakt met het IOC.

De olympische status van het boksen lag onder vuur, omdat het IOC ernstige zorgen had over beleid van de AIBA. In een verklaring liet het IOC enkele weken geleden weten extreem bezorgd te zijn over de ontstane situatie.

"Het gedrag van de AIBA beschadigt de reputatie van de sport", zei het IOC toen. De AIBA werd te verstaan gegeven voor december orde op zaken te stellen, anders zou boksen van het olympisch programma worden geschrapt.

Op het congres in Moskou werd bekendgemaakt dat de plooien zijn gladgestreken. Volgens Fiacco zijn het aantal deelnemers en de gewichtsklassen voor Tokio 2020 nu bepaald. Op het congres zal ook een nieuwe president worden gekozen. De huidige interim-president Gafur Rahimov (Oezbekistan) is omstreden, terwijl zijn uitdager Serik Konakbayev (Kazachstan) de zegen heeft van het IOC.

STER reclame