NOS Voetbal

De titel opgeven, dat kan Van Bronckhorst nog niet

De titel opgeven, dat kan Van Bronckhorst nog niet

Na de nederlaag tegen Ajax van vorige week staat Feyenoord in de eredivisie tien punten achter op koploper PSV. Maar de titel uit zijn hoofd zetten, daar wil trainer Giovanni van Bronckhorst nog niet aan beginnen.

"Dat is niet de insteek, nee", zegt hij in aanloop naar het thuisduel met VVV-Venlo van zondag. "Mijn gevoel als topsporter zegt dat we niet staan waar we horen te staan. Je wilt altijd het hoogst haalbare. Maar het is wat het is. Dat ziet iedereen, wij ook."

Miljoenen bepalen titelstrijd niet

In Rotterdam moeten ze opboksen tegen de miljoenen van PSV en Ajax. Van Bronckhorst: "Maar voetbal wordt niet op die lijstjes bepaald. Kijk maar naar twee jaar geleden, toen zijn wij ook kampioen geworden. We kunnen nu alleen maar afwachten wat de concurrentie doet."

Tegen Ajax stond Feyenoord al na vijf minuten met tien man omdat Jeremiah St. Juste een domme rode kaart kreeg. "Ik heb dinsdag met hem gesproken. Hij heeft een boete gekregen, maar geen recordboete zoals ik her en der heb gelezen", aldus Van Bronckhorst.

'Gio' neemt zichzelf niets kwalijk voor de valse start tegen Ajax. "Ik heb de jongens niet met verkeerde emoties het veld ingestuurd. Ik heb ze niet opgefokt, maar wilde wel dat ze met passie en hun hoofd speelden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl