Nicolai Jørgensen neemt een hap van de bal na zijn doelpunt in de beker
NOS Voetbal

Hattrick Jørgensen bij simpele bekerzege Feyenoord op ADO

Feyenoord heeft voor het derde jaar op rij ADO Den Haag uitgeschakeld in de KNVB-beker. In De Kuip werd het 5-1 voor de Rotterdammers. Nicolai Jørgensen maakte een hattrick.

Feyenoord begon goed en kreeg via Jørgensen twee enorme kansen, maar de Deense spits verzuimde de Rotterdammers op voorsprong te zetten. Aan de andere kant was de eerste kans voor ADO wel raak.

Voormalig Rotterdamse havenwerker Abdenasser El Khayati kreeg tussen drie Feyenoorders ruimte om uit te halen en pegelde de bal via de onderkant van de lat achter doelman Kenneth Vermeer, die in de bekerduels speeltijd krijgt.

Fout Troupée

Na een te korte terugspeelbal van Giovanni Troupée sloeg Jørgensen alsnog toe: 1-1. Feyenoord was sterker en kwam kort voor rust door een kopbal van Eric Botteghin uit een hoekschop van Steven Berghuis op voorsprong.

Eric Botteghin na de 2-1 tegen ADO

Tien minuten na rust kwam de bal na een combinatie tussen Bart Nieuwkoop en Berghuis uiteindelijk voor de voeten van Jørgensen, die via de onderkant van de lat tekende voor zijn tweede treffer en de derde voor Feyenoord: 3-1.

Nadat ADO-trainer Alfons Groenendijk sterspeler El Khayati naar de kant had gehaald, was de spanning er wel af in De Kuip. Op aangeven van Sam Larsson (en na een slim overstapje van Robin van Persie) maakte Jørgensen zijn derde.

Het slotakkoord was aan de sterk spelende Larsson, die zijn optreden bekroonde met een fraaie goal.

Van Bronckhorst toonde zich na afloop een tevreden trainer. "Ik denk dat het belangrijk was om na het verlies tegen Ajax (3-0, red.) van afgelopen zondag zo te reageren. Ik denk dat het heel moeilijk was voor ADO om ons te stoppen vandaag."

Ondanks de flinke nederlaag genoot ADO-middenvelder El Khayati van zijn avond in De Kuip. "Ik heb hier meer vrienden en familie op de tribunes dan bij een thuiswedstrijd in Den Haag, dus dat zegt genoeg", glunderde de maker van de openingstreffer.

Laatste zestien

Feyenoord schaart zich als laatste club bij de laatste zestien van de KNVB-beker. Ook drie amateurclubs zijn nog in de race voor de 'dennenappel'. De loting is zaterdag.

De laatste zestien van de KNVB-beker

Ajax PEC Zwolle
AZ SC Cambuur (2)
Feyenoord Roda JC (2)
Fortuna Sittard FC Twente (2)
sc Heerenveen RKC Waalwijk (2)
FC Utrecht AFC (amateurs)
Vitesse Kozakken Boys (amateurs)
Willem II ODIN '59 (amateurs)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl