Eerder dit jaar was er een show van Red Bull Racing in Vietnam Getty Images

Vietnam wordt in 2020 toegevoegd aan de Formule 1-kalender. Dat heeft het stadsbestuur van hoofdstad Hanoi onbedoeld bekendgemaakt op een uitnodiging voor een gala van volgende week.

"De stad heeft het voor elkaar gekregen om officieel een race van de Formule 1 te organiseren in april 2020", valt op de uitnodiging te lezen. De internationale autosportfederatie FIA heeft het nieuws nog niet bevestigd. Het was al duidelijk dat er gesprekken gaande waren.

Vietnam vervangt Maleisië

De komst van de GP van Vietnam staat los van de wens van Nederland om met Zandvoort of Assen terug te keren op de Formule 1-kalender. Hanoi neemt in Azië de plaats in van de GP van Maleisië.

Die grand prix werd vorig jaar voor het laatst verreden vanwege financiële problemen. Max Verstappen was de laatste winnaar.

Max Verstappen na zijn winst in Maleisië ANP

In 2020 zijn er weer zes Formule 1-races in Azië. Naast Hanoi gaat het om grands prix in Bahrein, China, Singapore, Japan en Abu Dhabi.

Stratencircuit in Hanoi

Charlie Whiting, racedirecteur van de Formule 1, liet eerder al weten dat er in Hanoi gekeken werd naar een stratencircuit. "Het zal grotendeels op bestaande wegen zijn, maar er wordt ook een nieuw gedeelte aangelegd."

STER reclame