Max Verstappen viert feest met ploeggenoot Daniel Ricciardo na de GP van Maleisië
NOS SportAangepast

Superieure Verstappen boekt in Maleisië tweede GP-overwinning

Formule 1-coureur Max Verstappen is voor de tweede keer in zijn loopbaan winnaar geworden van een grote prijs. Na zijn zege vorig seizoen in Barcelona was de Limburger nu een klasse apart in Maleisië. Lewis Hamilton eindigde op maar liefst twaalf seconden als tweede.

Verstappen startte een dag na zijn twintigste verjaardag vanaf de derde plaats en zag dat plek twee leeg bleef, omdat de Fin Kimi Räikkönen door motorproblemen verstek liet gaan.

Verstappen werd vlak na de start door Valtteri Bottas gepasseerd, maar sloeg direct terug en ging in de vierde ronde het gevecht aan met de van poleposition gestarte Hamilton. Even was het stuivertje wisselen aan kop, maar in de vijfde ronde nam Verstappen definitief de leiding over.

Vijf seconden

De Limburger reed vervolgens weg bij de Brit. Na twaalf ronden was het gat al vijf seconden en na 22 ronden zelfs 8,7 seconden. Na zijn pitstop in de 28ste ronde lag Verstappen even tweede achter Daniel Ricciardo, maar nadat ook de Australiër zijn banden gewisseld had, ging hij weer fier aan de leiding.

Pitstop Max Verstappen in Sepang

Verstappen reed een gewonnen race en WK-leider Hamilton kon het geen moment meer spannend maken. Sebastian Vettel hield in de strijd om de wereldtitel de schade knap beperkt. De Duitser startte als laatste, maar werd keurig vierde achter Ricciardo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl