AFP
NOS Nieuws

Kou kost twee dakloze vrouwen in Brussel het leven

In Brussel zijn in twee dagen tijd twee doden gevallen door de kou. De slachtoffers, twee dakloze vrouwen, kwamen door de plotseling lage temperaturen om het leven. Dit heeft het parket van Brussel bevestigd aan de Belgische media.

Gisterochtend werd in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek het lichaam van het eerste slachtoffer, een 41-jarige vrouw, aangetroffen op straat. Vanochtend werd een tweede vrouw levenloos gevonden op een plein in het centrum van de stad. Haar leeftijd wordt geschat op tussen de 50 en 60 jaar.

Onderkoeling

Van beide vrouwen is het zeker dat zij door onderkoeling zijn gestorven, meldt het Brusselse parket. Het eerste slachtoffer is nog naar het ziekenhuis gebracht en hulpdiensten hebben nog geprobeerd de tweede vrouw te reanimeren, maar voor beide vrouwen kwam de hulp te laat.

De temperaturen in Brussel daalden zondagnacht tot 1 graad, en afgelopen nacht tot 3 graden. Brussel verzorgt jaarlijks de noodopvang voor 1000 tot 1200 daklozen, maar dit winterplan gaat pas midden november in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl