VS stuurt 5200 militairen naar grens om migrantenkaravaan

time icon
AFP

Het Amerikaanse ministerie van Defensie stuurt 5200 militairen naar de grens met Mexico om te voorkomen dat deelnemers aan een karavaan van migranten uit Centraal-Amerika de grens oversteken. 800 militairen zijn al onderweg, de rest is aan het eind van deze week aan de Mexicaans-Californische grens. Ze voegen zich bij 2000 leden van de Nationale Garde, die daar al zijn.

De karavaan vertrok deze maand vanuit Honduras. De paar duizend deelnemers zeggen dat ze via Guatemala en Mexico naar de VS willen reizen om aan het geweld en de armoede in eigen land te ontsnappen. Migranten uit andere landen sloten zich bij hen aan.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
Many Gang Members and some very bad people are mixed into the Caravan heading to our Southern Border. Please go back, you will not be admitted into the United States unless you go through the legal process. This is an invasion of our Country and our Military is waiting for you!
8 maanden geleden

De karavaan trok al snel de aandacht van president Trump. Hij dreigde hulp in te trekken aan Centraal-Amerikaanse landen die inwoners die naar de VS willen, niet tegenhouden.

Vandaag twitterde Trump dat er leden van Centraal-Amerikaanse bendes tussen zitten en dat er "heel slechte mensen" op weg zijn naar de VS. "Dit is een invasie van ons land en ons leger wacht jullie op!"

STER Reclame