Afgelopen zomer brandden onder meer twee busjes uit in Noordwijk Flashlight fotografie

De politie heeft vanochtend zes jongeren gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de brandstichtingen en vernielingen in Noordwijk, afgelopen zomer. De arrestanten zijn tussen de 16 en 23 jaar oud. Ze werden in alle vroegte van hun bed gelicht.

In juni werd in een buurt in Noordwijk een reeks branden gesticht. Er gingen onder meer twee busjes, een vuilcontainer en een bouwkeet in vlammen op. Bewoners van de wijk werden bedreigd en geïntimideerd. De gemoederen liepen zo hoog op, dat burgemeester een noodverordening uitvaardigde in de buurt.

Vijf van de zes jongeren worden ervan verdacht dat ze brand hebben gesticht en vernielingen hebben aangericht. De andere arrestant wordt alleen verdacht van medeplegen. De jongeren maken deel uit van dezelfde jeugdgroep.

Busjes branden uit in Noordwijk

De verdachten werden vanochtend rond 06.30 uur ingerekend op verschillende locaties in Leiden, Voorhout en Noordwijk. Bij de operatie waren zestig agenten betrokken.

In september arresteerde de politie ook al drie jongeren uit de jeugdgroep uit Noordwijk. Zij worden beschuldigd van de handel in verdovende middelen. Het drietal zit in voorarrest.

De politie zegt dat de jeugdgroep uit meer mensen bestaat dan de negen arrestanten. Daarom worden de komende tijd meer arrestaties verwacht.

STER reclame