Franssen pakt goud bij Grand Slam Abu Dhabi, brons De Wit Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op het grandslamtoernooi in Abu Dhabi heeft judoka Juul Franssen in de klasse tot 63 kilogram goud gewonnen. De Limburgse, de mondiale nummer vijf, kreeg Andreja Leski uit Slovenië in de finale na bijna acht minuten op haar rug.

De 28-jarige Franssen, die vorige maand op de WK brons pakte, was al haar vier opponentes in de Emiraten op ippon de baas. In 2016 was Franssen ook al de beste op het prestigieuze toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het is haar eerste toernooizege sinds september 2017, toen ze bij haar rentree in wedstrijdverband meteen het Grand Prix-toernooi van Den Haag won.

Sindsdien werd Franssen onder meer derde bij de World Masters in Sint-Petersburg en tweede bij de Grand Slam in Jekaterinenburg. Vorige maand won ze brons bij de WK in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

Bronzen medaille De Wit

Ook Frank de Wit keert met eremetaal terug uit de Verenigde Arabische Emiraten. In de klasse tot 81 kilogram pakte hij brons door in de herkansingen Etienne Briand (Can) met waza-ari te verslaan.

De Wit bereikte de strijd om het brons via de herkansingen. In de kwartfinales verloor hij na ruim een minuut op ippon van de latere winnaar Sagi Muki uit Israël.

Frank de Wit Pro Shots

Natascha Ausma (-70 kilogram) en Sam van 't Westeinde (-73 kilogram) werden vroegtijdig uitgeschakeld. Sanne van Dijke (-70 kilogram) bereikte nog wel de herkansingen, maar verloor daarin direct en werd zevende.

STER reclame