NOS Sport

WK-goud, dat ontbreekt nog in de kast van Sanne Wevers

Sanne Wevers begint vandaag aan haar achtste WK. Elf jaar geleden eindigde ze op haar eerste wereldkampioenschappen als 82ste op de balk. Nu is ze als regerend olympisch en Europees kampioene een van de favorieten voor de mondiale titelstrijd in Doha.

WK-goud, dat ontbreekt nog in de kast van Sanne Wevers

Optimaal was de voorbereiding niet. Want het voor Wevers zo succesvolle Europese kampioenschap in Glasgow was nog maar drie maanden geleden, terwijl de voorbereiding op een groot toernooi doorgaans een half jaar vergt. Wevers: "Dan merk je wel dat het heel snel na elkaar is. We gaan zien hoe het uitpakt."

Na haar olympische zegetocht in Rio de Janeiro twee jaar geleden beleefde Wevers mentaal en sportief twee moeizame jaren. Daarom voelde de Europese titel van dit jaar als een verlossing.

Last van schouders

Dat zag ook bondscoach Gerben Wiersma. "Dat was een heel belangrijke titel en die betekent heel veel. Ze heeft laten zien dat ze er nog toe doet. In Glasgow is een enorme last van haar schouders gevallen."

"Het is superfijn dat dat is gebeurd", aldus Wevers. "Ik ben er heel trots op dat toen alles lukte. Maar rust geeft het nooit. Je wilt altijd meer. Het spannende van een volgende titel begint elke keer opnieuw."

Sanne Wevers met haar gouden EK-medaille op balk

Een van de belangrijkste concurrenten van Wevers is Simone Biles. De 21-jarige Amerikaanse won in Rio de Janeiro vier keer goud en brons op de balk. Na de Olympische Spelen nam Biles rust, maar op de WK in Doha maakt ze haar internationale rentree.

Een concurrente van formaat dus voor Wevers. Drie jaar geleden haalde Wevers voor het eerst de WK-finale op de balk, ze veroverde meteen zilver en moest alleen Biles voor laten gaan.

WK-goud ontbreekt dus nog in de prijzenkast van Wevers. "Natuurlijk wil ik die titel heel graag en daarna nog meer. Maar het is geen garantie dat het zomaar lukt. Eerst maar eens de kwalificatiewedstrijd doorkomen, daar begint iedereen op nul."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl