Onderzoek bij het kantoor van het Democratische Congreslid Debbie Wasserman Schultz in Florida
NOS Nieuws

Politie VS zoekt in Florida naar sporen afzender bompakketten

Zeker een paar van de bompakketten die de afgelopen dagen in de VS zijn bezorgd bij critici van president Trump, zijn verstuurd vanuit Florida. Dat hebben onderzoekers bekendgemaakt. De politie gaat ervan uit dat mogelijk alle pakketten per post zijn verstuurd.

De pakketten zijn inmiddels overgebracht naar een kantoor van de FBI in Quantico, waar ze uitgebreid zullen worden onderzocht. Gekeken wordt of er sprake is van explosieven en of deze op scherp stonden.

Een explosievenexpert zegt tegen The Wall Street Journal dat sporen van de US Postal Service en andere postbedrijven tot de beste aanwijzingen behoren die op pakjes kunnen worden teruggevonden. "Je kunt zien waar en wanneer het pakket op de post is gedaan. Bij dat kantoor kun je de video-opnamen bekijken en het personeel ondervragen."

Ook de tape waarmee de pakketten zijn dichtgeplakt zou onderzoekers kunnen helpen, omdat er dan vaak vingerafdrukken worden gevonden.

Waar zijn de verdachte pakketjes aangetroffen?

De eerste bom werd maandag gevonden in de post van miljardair-filantroop George Soros in New York. In de dagen erna werden pakketten gevonden die waren bestemd voor oud-president Obama en oud-presidentskandidaat Hillary Clinton. Deze pakketten werden aangetroffen bij routinecontroles door veiligheidsdiensten.

Bij het restaurant van acteur Robert De Niro werd een bompakket bezorgd en ook het Democratische Congreslid Maxine Waters kreeg post. Een bompakket dat werd afgeleverd bij het kantoor van CNN in New York was gericht aan oud-CIA-directeur John Brennan. Aan oud vice-president Joe Biden waren twee pakketjes gericht. Deze werden onderschept in postsorteercentra.

Joe Biden riep tijdens een toespraak op tot eenheid:

Biden: 'Deze haat moet stoppen'

Alle pakketten hadden de naam van Democratisch Congreslid Debbie Wasserman Schultz uit Florida als afzender. Bij haar kwam een pakketje terecht dat was gericht aan Eric Holder, minister van Justitie onder Obama. Omdat het verkeerd was geadresseerd werd het bezorgd bij Wasserman Schultz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl