Trump en zijn vaste telefoon in The Oval Office
NOS NieuwsAangepast

Trump doet afluisteren iPhone af als 'Fake News'

Een 'Fake Story', zo noemt Trump het artikel van The New York Times waarin de krant schrijft dat de Amerikaanse president via zijn iPhone wordt afgeluisterd door de Russen en de Chinezen.

Op Twitter zegt Trump dat hij zijn eigen iPhone zelden gebruikt. Als hij wel belt met een mobiele telefoon, dan gebruikt hij er eentje die goed is beveiligd. Ironisch genoeg verstuurde hij het bericht vanaf een iPhone. Of het zijn telefoon is, of die van een medewerker, is overigens niet duidelijk.

Trump verstuurde de tweet vanaf een iPhone

In het artikel uit The New York Times wordt een rapport van een Amerikaanse inlichtingendienst als bron opgevoerd, maar volgens Trump klopt daar niets van. "Gewoon meer verzonnen Fake News!", schrijft hij.

De krant schrijft ook dat de president, ondanks waarschuwingen van naaste medewerkers, maar moeilijk afscheid kan nemen van zijn iPhone. Ze zouden hem op het hart hebben gedrukt voor politiek gevoelige gesprekken gebruik te maken van de beveiligde vaste lijn in The Oval Office.

Trump zou twee iPhones hebben die door de veiligheidsdienst extra zijn beveiligd, waardoor de president er ook minder mee kan doen. Een derde zou die extra beveiliging niet hebben. Die zou hij onder meer willen aanhouden omdat hij zijn contacten daarin opslaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl