PSV viert de 1-0 van Hirving Lozano tegen Tottenham

Veerkrachtig PSV sleept punt uit het vuur tegen tien man Tottenham

PSV heeft woensdagavond het eerste Champions League-punt gepakt. In het Philips Stadion werd het in een enerverend duel 2-2 tegen Tottenham Hotspur, dat de wedstrijd eindigde met tien man na een rode kaart van doelman Hugo Lloris.

Na drie groepswedstrijden in de Champions League staat het puntentotaal van PSV net als Tottenham op één. De ploeg van trainer Mark van Bommel houdt door de remise alle kansen om in ieder geval te overwinteren in de Europa League. Ook een langer verblijf in de Champions League is nog mogelijk.

Stand in groep B Champions League na drie speelrondes

Club Punten Doelsaldo
FC Barcelona 9 10-2
Internazionale 6 4-4
Tottenham Hotspur 1 5-8
PSV 1 3-8

Met Donyell Malen als vervanger van de geblesseerde Steven Bergwijn moest PSV het initiatief in de beginfase aan de bezoekers uit Londen laten. In een minuut tijd toonde Harry Kane zich met een schot uit de draai en een kopbal op de kruising. Na ongeveer twintig minuten spelen kreeg PSV meer grip op Tottenham.

Een vrije trap van Gastón Pereiro zeilde nog niet eens zo gek ver naast en ook Luuk de Jong liet zijn kwaliteit (de kopbal) zien. Na een halfuur brak Hirving Lozano de wedstrijd open na goed jagen.

Hirving Lozano viert de 1-0

De Mexicaan maakte het een treuzelende Toby Alderweireld lastig en snoepte de bal af. Zijn schot werd nog van richting veranderd door de Belgische verdediger, maar zeilde met een carambole over de geslagen doelman Hugo Lloris heen.

Lang konden de Eindhovenaren echter niet genieten van de voorsprong. Tottenham schroefde het tempo op en het eerste signaal werd gegeven door Davinson Sánchez, maar die zag zijn treffer onterecht worden afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later kon PSV een Engels doelpunt niet meer voorkomen.

Christian Eriksen stuurde Kieran Trippier met een vernuftig passje diep en de rechtsback vond Lucas Moura, die via het been van Nick Viergever scoorde. Kort voor rust vond Pereiro na slim voetenwerk met een punter de lat.

Harry Kane viert zijn 2-1 tegen PSV

Ook in de tweede helft namen de Spurs het heft in handen, wat in de 54ste minuut resulteerde in een mooi uitgespeelde goal. Eriksen combineerde fraai met Heung-min Son en plantte zijn voorzet uitgekiend op het hoofd van Kane, die uit de rug van Viergever raak kopte: 1-2.

De Engelsen domineerden en PSV kwam er geen moment meer aan te pas. Doelman Jeroen Zoet voorkwam erger met een knappe redding op een kopbal van Kane en zag Érik Lamela de lat raken. Niets leek een simpele avond voor Tottenham in de weg te liggen.

Totdat de Spurs onnodig balverlies leden op het middenveld. Pablo Rosario was scherp en stuurde Lozano direct de diepte in, maar de doorgebroken Mexicaan werd hard onderuit gehaald door Lloris. De Fransman moest het bekopen met een rode kaart, waardoor Michel Vorm tien minuten voor tijd onder de Engelse lat belandde.

Luuk de Jong schiet de gelijkmaker subtiel binnen (2-2)

De Nederlandse goalie toonde zich gelijk scherp en ranselde de vrije trap van De Jong uit het doel. Het betekende de start van een slotoffensief van PSV en resulteerde in de belangrijke gelijkmaker, twee minuten voor tijd.

Rosario kreeg een afgeslagen bal op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten, maar schoot slap. Zijn poging belandde echter voor de voeten van De Jong, die de bal subtiel over de kansloze Vorm heen wipte en Eindhoven in vervoering bracht.

Naar voren geschreeuwd door het publiek trachtte PSV het duel nog naar zich toe te trekken, maar dicht bij een treffer kwam de ploeg van Van Bommel niet.