Kroonprins Mohammed bin Salman
NOS Nieuws

Saudische kroonprins: moord Khashoggi pijnlijk voor alle Saudi's

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de gewelddadige dood van journalist Jamal Khashoggi een pijnlijke kwestie genoemd voor alle Saudi's. Hij sprak op het Future Investment Initiative in Riyad van "een gruwelijke misdaad die niet valt te rechtvaardigen".

Khashoggi werd begin deze maand gedood tijdens een bezoek aan het Saudische consulaat in Istanbul. "De schuldigen zullen worden gestraft", zei de kroonprins. Hij rekent erop dat Saudi-Arabië en Turkije gezamenlijk de moordzaak oplossen.

Kroonprins: 'Deze misdaad zeer pijnlijk voor alle Saudiërs'

Erdogan

De Turkse president Erdogan zei gisteren dat Khashoggi op een barbaarse manier is vermoord. Hij eist volledige openheid van zaken van de Saudi's, maar ging niet zo ver dat hij het Saudische koningshuis verantwoordelijk houdt voor de moord.

Volgens een woordvoerder van Erdogan sprak de Turkse president vandaag met kroonprins Mohammed over de kwestie. Details zijn niet bekendgemaakt.

Overschaduwd

De investeringsbijeenkomst in Riyad wordt dit jaar overschaduwd door de moord op de kritische journalist. Veel zakenlieden en hoge politici hebben vanwege de moord afgezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl