Bayern-aanvaller Arjen Robben controleert de bal tegen AEK Athene

Korte opleving bezorgt matig Bayern München zege bij AEK Athene

Bayern München heeft in de Champions League zonder kleerscheuren de uitwedstrijd bij AEK Athene doorstaan. De Duitse kampioen speelde in Athene een uur lang vooral tegen zichzelf, maar twee treffers in twee minuten waren vervolgens voldoende voor de zege (2-0) en drie belangrijke punten. Net als Ajax, dat met 1-0 van Benfica won, heeft Bayern München in groep E nu zeven punten uit drie duels.

Bayern München wilde in Athene wat rechtzetten, stelde trainer Niko Kovac vooraf. Met een zege in het weekeinde op Wolfsburg had de ploeg een uiterst slechte periode afgesloten van vier opeenvolgende wedstrijden zonder zege.

In de eerste helft in Athene was er echter weinig te zien van enig herstel. De thuisploeg trok zich terug en de Duitsers waren zo slordig in balbezit dat er lange tijd niets te genieten viel.

Linkerkant

Als Bayern München een keer gevaarlijk werd, gebeurde dat doorgaans via de linkerkant via Serge Gnabry. De juiste voortzetting ontbrak echter meestal. Een keer liep de Duitse aanval wel goed, maar bleef spits Robert Lewandowski volkomen gefrustreerd achter omdat Thiago er niet in slaagde in een gunstige positie de bal voor de voeten van de inlopende Pool te krijgen.

Arjen Robben was op rechts nagenoeg onzichtbaar, tot kort voor de rust. Toen kon de Nederlander aan de rechterkant wel doorbreken, maar was de voorzet weer niet goed.

Javi Martinez (r) neemt de 1-0 voor Bayrn München voor zijn rekening

De Duitsers, in de Bundesliga afgegleden naar de vierde plaats, begonnen wat gedrevener aan de tweede helft. De nog puntloze Grieken hielden echter dapper stand en durfden af en toe zelfs aan aanvallen te denken. Niet dat dat tot grote kansen leidde, maar Bayern München moest achterin wel waakzaam blijven.

Bevrijding

De bevrijding voor de in eigen land zeer kritisch gevolgde Duitse kampioen volgde na een uur. Mats Hummels werd door de Grieken aan de linkerkant over het hoofd gezien. De centrale verdediger legde de bal terug op Robben, wiens schot werd geblokt. In de rebound schoot Javi Martinez wel raak: 0-1.

Twee minuten later was het duel beslist. Gnabry gaf de bal op links mee aan Rafinha, waarna de voor het doel geheel vrijgelaten Lewandowski zijn voet alleen maar tegen de bal hoefde te drukken: 0-2. De veilige stand deed wonderen aan Beierse kant. Ineens lukte er aanvallend wat meer, volgden er kansen maar ontbrak de finesse om meer treffers te maken.