Bayern opent de aanval op de Duitse media Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De leiding van Bayern München heeft in een opzienbarende persconferentie duidelijk gemaakt dat de club de negatieve berichtgeving in de Duitse media niet langer accepteert. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge dreigde zelfs met juridische stappen.

Bayern München heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen, waaronder een 1-1 gelijkspel in het Champions League-duel met Ajax, en dat heeft tot veel kritische berichtgeving geleid over der Rekordmeister. Rummenigge is daar niet van gediend.

"Dit is een belangrijke dag voor FC Bayern, omdat we u meedelen dat we de kwaadaardige en respectloze berichtgeving niet meer accepteren", zei Rummenigge. "Ik wil u herinneren aan artikel 1 van de Duitse grondwet: de waardigheid van mensen is onaantastbaar. Het lijkt erop dat niemand zich meer druk maakt over zaken als waardigheid en fatsoen."

'Discussie over oude Robben is schaamteloos'

In de Duitse media was vooral veel kritiek op spelers als Jérôme Boateng, Mats Hummels, Franck Ribéry en Arjen Robben, die te oud zouden zijn. "Franck Ribéry en Arjen Robben hebben alles gewonnen wat de voetbalwereld te bieden heeft. De discussie over hun leeftijd is schaamteloos en respectloos", fulmineerde Rummenigge.

Rummenigge, die samen met president Uli Hoeness en technisch directeur Hasan Salihamidzic achter de tafel zat, kondigde aan dat journalisten bij onjuiste berichtgeving voortaan een brief van de advocaat van Bayern kunnen verwachten.

Hoeness eist respect

Ook Hoeness eiste respect van de media. Tegelijk hield hij zich niet in toen er een vraag werd gesteld over de smalle selectie van Bayern en de verkoop van Juan Bernat aan Paris Saint-Germain. "Toen we vorig seizoen met Bayern tegen Sevilla speelden, was hij er in zijn eentje verantwoordelijk voor dat we bijna werden uitgeschakeld", stelde Hoeness. "Hij speelde als Scheißdreck (stront, red.)."

Bayern München, de nummer zes uit de Bundesliga, speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, de nummer negen.

Bild constateert een tegenstrijdigheid bij de persconferentie van Bayern BILD

STER reclame