Politie verwacht nog tot dertig arrestaties na rellen NAC-Willem II

time icon

Er worden waarschijnlijk nog enkele tientallen NAC-supporters opgepakt voor rellen na de Brabantse streekderby tussen NAC en Willem II afgelopen weekend. Politiecommandant Arthur de Mooij zei in tv-programma Pauw dat hij op basis van camerabeelden uitgaat van nog twintig tot dertig arrestaties van relschoppers die de politie aanvielen.

Hij vertelde ook waar de relschoppers van worden verdacht:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Nog twintig tot dertig aanhoudingen op basis van eerste beelden'

Burgemeester Paul Depla van Breda deelde zondag beelden van de rellen om aandacht te vragen voor het geweld. In Pauw herhaalde de burgemeester dat hij 'triest en woedend' wordt van de beelden. "Dit zijn gasten die waarschijnlijk gewoon vandaag naar hun werk zijn gegaan, maar in werkelijkheid zijn het sneue types".

Paul Depla
@PaulDepla
Er zijn dagen dat je heel heel erg triest wordt van gedrag van klein deel van NAC-supporters. Woorden schieten tekort als je dit ziet. Het is overigens geen traangas. Maar een spul van brandblusser die naderhand richting de politie wordt gegooid.
7 maanden geleden

Tot nu zijn er vijf hooligans gearresteerd voor de rellen. Zij en de relschoppers die nog worden opgepakt, worden verdacht van onder meer openlijke geweldpleging, mishandeling en bedreiging van hulpverleners. Burgemeester Depla is van plan hun een gebiedsverbod rond het stadion van NAC te geven.

STER Reclame