Sifan Hassan
NOS Sport

Hassan in de race voor Wereldatlete van het Jaar

Sifan Hassan behoort dit jaar volgens de IAAF tot de tien beste atletes van de wereld. De mondiale atletiekfederatie heeft de Nederlandse hardloopster genomineerd voor de prestigieuze prijs voor wereldatlete van 2018.

Hassan beleefde een topjaar met Europees goud op de 5.000 meter en een Europees record op die afstand (14.22.34). Bij haar eerste serieuze poging op de halve marathon liep ze in Kopenhagen meteen een Europees record (1.05.15).

Ook won ze zilver op de 3.000 meter en brons op de 1.500 meter bij WK indoor in Birmingham.

In de verkiezing neemt Hassan het op tegen onder anderen sprintkampioene Dina Asher-Smith, steeplechaser Beatrice Chepkoech en Caster Semenya, die op de 800 meter onverslaanbaar was dit jaar.

Tot 12 november kan er via de sociale mediakanalen van de IAAF gestemd worden op de tien genomineerden. Daarna wordt de lijst teruggebracht tot vijf kandidaten die in aanmerking komen voor de onderscheiding. Op 4 december wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het IAAF-gala in Monaco.

Geen Europese eretitel

De prestaties van Hassan leverden haar ook een nominatie op voor de verkiezing van Europees atlete van dit jaar, maar voor die titel haalde ze uiteindelijk de shortlist van de laatste drie kanshebbers niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl