NOS Sport

Zevende Europese titel op rij voor Nederlandse korfballers

Zevende Europese titel op rij voor Nederlandse korfballers

De Nederlandse korfballers hebben in Heerenveen voor de zevende keer de Europese titel voor zich opgeëist. In een eenzijdige finale klopte het team van bondscoach Wim Scholtmeijer Duitsland met 21-8. Het betekende voor Oranje de zevende titel in evenzoveel EK's.

Duitsland, dat nog nooit een EK-medaille veroverde, werd in 2002, 2006 en 2010 vierde en op de laatste twee EK's tiende en vijfde.

Dit EK werden België (vijf keer zilver en een keer brons) en Portugal (twee keer brons) al geklopt. Ook Oranje had het aanvankelijk lastig. Na de snelle 1-0 duurde het 5 minuten voor de 2-0 viel en Duitsland bleef tot 6-4 bij.

Na rust brak Oranje het Duitse verzet door uit te lopen naar 15-5.

Scholtmeijer: 'Van enorm belang dat andere landen boven komen drijven'

Laatste voor Struik

De gewonnen EK-finale betekende ook de laatste interland voor Suzanne Struik. De recordinternational bij de vrouwen (69 interlands, 69 zeges) besloot haar interlandcarrière met twee punten in de finale.

Met haar tweede en laatste punt in Oranje-shirt bepaalde ze in het vierde kwart de stand op 17-6 en kreeg de 31-jarige allrounder een passend eerbetoon met een publiekswissel.

Geen medaille voor België

In de strijd om het brons ging België verrassend met 19-20 onderuit tegen Portugal, dat daarmee na 1998 en 2014 voor de derde keer beslag legde op het brons.

De Belgen, goed voor vijf zilveren en één bronzen medaille op de vorige zes EK's, kwamen vroeg op achterstand en liepen de rest van de wedstrijd achter de feiten aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl