Kampong-speelster Georgina Oliva zorgt voor de 1-0

Hockeysters Kampong stunten met late zege op Amsterdam

De hockeysters van Kampong hebben voor een verrassing gezorgd in de hoofdklasse. Op bezoek bij Amsterdam werd met 1-0 gewonnen, dankzij een strafbal van Spaans international Georgina Oliva.

Amsterdam, dat zes van de laatste zeven duels met Kampong had gewonnen, begon sterk aan de wedstrijd. Pas na een half uur hockeyen kreeg Kampong, dat vorige week nog met 5-0 verloor van Den Bosch, de eerste kans: Marlou Pheninckx sloeg via een Amsterdamse stick naast.

Strafbal voor Kampong

Hoewel Amsterdam de betere was, wist de thuisploeg dit keer niet te scoren. Kampong werd aan het einde van de eerste helft wel wat sterker, maar echt grote kansen leverde dat niet op.

De grootste kans van de wedstrijd ontstond in de tweede helft en was voor Kampong. Na een strafcornervariant van Nina Notman kon Lisa Gerritsen de bal in het bijna verlaten doel slaan, maar ze raakte slechts de zijkant van de goal.

Bloemendaal Den Bosch 0-2

Even later was het wel raak. Maria Verschoor maakte een overtreding op Elsie Nix, waardoor Kampong een strafbal kreeg. Georgina Oliva joeg vanaf de stip de bal resoluut in de bovenhoek.

Amsterdam, dat dit seizoen al veertien velddoelpunten maakte, ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Kampong gaf de voorsprong in de laatste minuten niet meer uit handen.

Den Bosch wint weer

Door de nederlaag is Amsterdam van de tweede naar vierde plaats gezakt op de ranglijst. Landskampioen Den Bosch verstevigde haar koppositie in de stand.

Op bezoek bij Bloemendaal werd met 2-0 gewonnen, dankzij doelpunten van Julia van den Heuvel (strafcorner) en Frédérique Matla (velddoelpunt).