De hockeysters van Den Bosch juichen na een doelpunt

Hockeysters Den Bosch oppermachtig tegen Kampong

De hockeysters van Den Bosch hebben een overtuigende zege geboekt op Kampong. De regerend landskampioen won in eigen huis met 5-0 van de ploeg uit Utrecht en gaat nu aan de leiding in de hoofdklasse hockey.

Den Bosch, zonder de geblesseerde Lidewij Welten en internationals Maartje Krekelaar en Marloes Keetels, kwam snel op voorsprong. Na drie minuten hockeyen maakte Julia van den Heuvel er van dichtbij 1-0 van.

Net voor rust zorgde Sian Keil voor de 2-0. Kampong, de nummer zes op de ranglijst, kreeg zeker kansen op een aansluitingstreffer, onder andere via twee strafcorners, maar die wist de Utrechtse ploeg niet te verzilveren.

HDM Huizen 1-1

Kampong kwam sterk uit de kleedkamer, maar ondanks aanvallend spel slaagde de ploeg er niet in tot scoren te komen. Dat doelpunt viel wel aan de andere kant, vlak voor het eind van het derde kwart. Na een lange sprint schoot Joosje Burg de 3-0 binnen met een prachtige backhand.

Het werd uiteindelijk zelfs 5-0 voor Den Bosch, omdat Ireen van den Assem en Frédérique Matla allebei een strafcorner benutten.

Topper Laren-SCHC eindigt in gelijkspel

SCHC, dat aan de leiding ging in de hoofdklasse, moest de koppositie afstaan aan Den Bosch. De ploeg uit Bilthoven kwam in en tegen Laren niet verder dan een gelijkspel: 1-1.