Ontzetting op de gezichten van de Real Madrid-sterren Karim Benzema en Gareth Bale

Nieuwe nederlaag Real gaat gepaard met negatief clubrecord

Het zijn barre tijden voor Real Madrid. De Koninklijke liep zaterdagmiddag tegen de alweer derde competitienederlaag aan (1-2 tegen Levante) en zette ondertussen ook nog een negatief clubrecord scherper.

In de tiende minuut van de tweede helft was het 465 minuten (ruim zeven uur!) geleden dat Real, dat het tegenwoordig zonder doelpuntenmachine Cristiano Ronaldo moet doen, een treffer had gemaakt en verdween de oude 'mijlpaal' uit 1985 uit de boeken.

Levante had in Estadio Santiago Bernabéu toch al vroeg in de wedstrijd het goede voorbeeld gegeven. In de zevende minuut profiteerde Jose Luis Morales van inschattingsfouten van Real-verdediger Raphaël Varane en doelman Thibaut Courtois.

Pechvogel

Nog voor het eerste kwartier voorbij was, mocht Roger Marti vanaf elf meter aanleggen na ongelukkig hands van pechvogel Varane, net binnen het strafschopgebied zoals de VAR had geconstateerd.

Levante-speler Roger Marti viert zijn benutte strafschop

Diezelfde VAR was de thuisclub opnieuw ongunstig gezind toen Marco Asensio een kopbal op de lat alsnog tot treffer promoveerde, maar uit de beelden bleek dat hij daarbij buitenspel had gestaan.

In de eerste helft eindigde ook een stevige kopbal van Casemiro op de dwarsligger boven Levante-keeper Oier Olazábal, die zelf handelend moest optreden bij een kans van dichtbij van Lucás Vazquez.

481 minuten

Real begon de tweede helft met de op de bank begonnen Gareth Bale in de ploeg en een kwartier later mocht ook Karim Benzema zijn opwachting maken. Het 'doelpuntloze record' was toen al een feit.

Een blije Levante-doelman Oier Olazábal

Het was uiteindelijk linksachter Marcelo die de nul van bord schoot voor Real. Hij haalde in de 72ste minuut onbedaarlijk hard uit. Olazábal, die even eerder nog een vrije trap van Bale onschadelijk had gemaakt, voelde de bal slechts voorbij suizen. Het was de eerste Real-goal in 481 minuten.

Real Madrid, dat van de laatste vier wedstrijden er eentje gelijk had gespeeld en maar liefst drie verloren, zette aan om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Benzema trof met een fraai schot echter de paal en in de slotfase werd een doelpunt van Mariano Diaz in de rebound - nadat uitblinker Olazábal een kopbal van Benzema met de voet had gekeerd - afgekeurd wegens buitenspel.