Philippe Coutinho baalt na de pijnlijke nederlaag

Barcelona en Real Madrid onderuit in Spaanse competitie

Barcelona en Real Madrid zijn in de Primera División tegen de eerste nederlaag opgelopen. Barcelona ging verrassend onderuit bij hekkensluiter Leganés met 2-1 en Real Madrid kreeg met 3-0 een pak slaag in en tegen Sevilla.

Voor rust had Barcelona het bij vlagen al lastig tegen Leganés, al kwam het wel op 1-0 via Coutinho. De Braziliaan rondde met een volley van afstand goed voorbereidend werk van Lionel Messi af. Messi zelf schoot de bal kort na die treffer op de kruising.

Twee goals twee minuten

Maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor Barcelona met twee doelpunten binnen twee minuten van Leganés. Nabil El Zhar tekende met een kopbal voor de 1-1 en Óscar Rodríguez strafte een blunder van Piqué genadeloos af.

De verdediger probeerde de bal het zestienmetergebied uit te werken, maar gaf in plaats daarvan voor op de aanstormende Rodríguez - geleend van Real Madrid - die de bal het bijna lege doel in werkte. Er zat een minuut en acht seconden tussen de twee doelpunten.

Luis Suárez kijkt toe vanaf de bank

Barcelona kwam nog bijna op gelijke hoogte, maar doelman Iván Cuellar hield met twee schitterende reddingen Coutinho en Ivan Rakitic van de gelijkmaker af.

Nederlaag Real Madrid

Real Madrid keek bij Sevilla FC al na 21 minuten tegen een 2-0 achterstand aan door twee goals van André Silva. Wissam Ben Yedder maakte er nog voor rust 3-0 van. De kersverse voetballer van het jaar, Luka Modric, scoorde nog wel tegen namens de Madrilenen maar zijn goal werd na het bekijken van de videobeelden afgekeurd wegens buitenspel.

Bij Sevilla viel Quincy Promes zo'n twintig minuten voor tijd in. Real Madrid beëindigde de wedstrijd met tien man nadat Marcelo geblesseerd uitviel en Real al drie keer gewisseld had.