De Nederlandse volleybalsters spelen om WK-brons
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

De Nederlandse volleybalsters krijgen vanochtend tegen China de kans om het WK positief af te sluiten. De halve finale tegen Servië ging verloren, nu rest de ploeg van bondscoach Jamie Morrison tegen China de strijd om brons.

De wedstrijd om de derde plaats begint om 10.20 uur en is live te volgen via een blog op NOS.nl en via flitsen op NPO Radio 1. De samenvatting is te zien in het Sportjournaal (18.50 uur NPO 1), Studio Sport (23.22 uur, NPO 1) en op NOS.nl.

Na de interlandweek waarin Oranje won van Duitsland (3-0) en gelijkspeelde tegen België (1-1), wordt de eredivisie hervat met de negende speelronde.

Vanavond staan vier duels op het programma, eerlijk verdeeld over twee tijdstippen. De wedstrijden PSV-FC Emmen en Excelsior-Vitesse beginnen om 18.30 uur. Bij sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ klinkt het eerste fluitsignaal om 20.45 uur.

De vier wedstrijden kunnen live worden gevolgd via het blog op NOS.nl en in de NOS-app, via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1 en via Teletekstpagina 818. De samenvattingen zijn te zien bij Studio Sport Eredivisie (22.25 uur, NOS.nl, NPO 1 en NOS-app).

  • NOS
    Programma eredivisie speelronde 9
  • NOS

In de late uitzending van Studio Sport is er ruimschoots aandacht voor marathonschaatsen. Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam is de opening van het seizoen en daar maakt Lee Seung-hoon zijn debuut in het peloton. De Zuid-Koreaan pakte in 2010 olympisch goud in Vancouver, nadat Sven Kramer verkeerd had gewisseld.

Verder is er in de uitzending een ruime samenvatting van de wereldbeker baanwielrennen in Parijs te zien en wordt vooruitgeblikt op de finale van het EK korfbal van morgen tussen Nederland en Duitsland.

Uitzendingen

10.20 uur Liveblog WK volleybal: Nederland-China NOS.nl en NOS-app
18.30 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
22.25 uur Studio Sport Eredivisie NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
23.22 uur Studio Sport NOS.nl, NPO 1 en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl