Slöetjes in tranen: 'Zo dichtbij en in een keer is het over'

Na de nederlaag in de halve finales van het WK zijn er hevige emoties bij de volleybalvrouwen. Alles komt voorbij: van verdriet tot boosheid. Maar ook verbetenheid, want het vizier wordt nu verlegd van de gouden naar de bronzen medaille.

Niet alle speelsters waren in staat om te reageren na het verlies tegen Servië. Lonneke Slöetjes deed dat wel, zij het tussen haar tranen door. "Je bent zo dichtbij en in een keer is het over", aldus de sterspeelster van Oranje dit toernooi.

"Dit heeft een paar uur nodig en dan moet de knop om", gaat ze verder. "We moeten morgen weer (om het brons tegen China, red.). Nee, we mógen morgen weer en dan staan we er ook weer. Je hebt niet elke dag de kans om om een medaille te spelen."

WK-droom volleybalvrouwen voorbij: nederlaag in halve finale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Daar sluit Maret Balkestein-Grothues zich bij aan. "We kunnen hier nog steeds een medaille halen, maar je moet wel je kansen pakken. We hebben wat makkelijk foutjes gemaakt en die zijn vandaag afgestraft."

Veel speelsters zijn ook boos over een paar discutabele beslissingen van de scheidsrechter en de gemiste kansen van Oranje zelf. "Iedereen heeft zijn eigen reactie. We zijn niet boos op elkaar. Het is ongeloof en verdriet", aldus Laura Dijkema.

Anne Buijs: "Ik heb alles gegeven, het doet gewoon echt zeer om dan nog te verliezen." Dijkema: "Het was een onwijze vechtwedstrijd. Dit doet hartstikke pijn. Die woede moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

STER reclame