Een van de hekken bij de Guatemalteekse plaats Tecun Uman
NOS Nieuws

Migranten richting VS breken door hekken bij Mexicaanse grens

Migranten uit Centraal-Amerika die in een karavaan van 3000 man naar de Verenigde Staten willen, zijn vlak bij de Guatemalteeks-Mexicaanse grens door een hek gebroken.

Daar kwam het tot een confrontatie met de Mexicaanse oproerpolitie, schrijft persbureau AP. Agenten spoten met pepperspray, enkele migranten gooiden met stenen. De politie hield de meeste migranten tegen en sloot het hek weer.

Een deel van de mannen, vrouwen en kinderen uit de karavaan kwam aan bij de Suchiate-rivier op de grens tussen de twee landen. Anderen probeerde via een brug Mexico in te komen, waar agenten hen tegenhielden.

Hulp houdt op

De Mexicaanse regering heeft gezegd dat iedereen die illegaal de grens overgaat en wordt opgepakt, zal worden vastgezet en uitgezet. De Mexicaanse en Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken spraken vandaag in Mexico-Stad over de migrantenkaravaan.

De migranten komen vooral uit Honduras, maar ook uit landen zoals El Salvador. Via Mexico willen ze de VS bereiken. President Trump zei deze week op Twitter de Amerikaanse hulp aan Honduras, Guatemala en El Salvador stop te zetten als deze landen migranten die naar de VS willen niet tegenhouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl