Gerard van Velde, coachend langs de schaatsbaan

Ploeg Van Velde vindt geldschieter en kan door tot en met Spelen van 2022

Het schaatsteam van trainer Gerard van Velde heeft een nieuwe geldschieter gevonden. De Twentse investeringsmaatschappij Reggeborgh verbindt zich tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 aan de sprintersformatie, die sinds de zomer na het afhaken van Plantina zonder sponsor zat.

De ploeg van Van Velde, die ook de naam van de nieuwe sponsor gaat dragen, bestaat uit de sprinters Ronald en Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma. Zij trainden tot dusverre in een groep die werd betaald door schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF.

Die regeling zou aanvankelijk tot 1 oktober gelden, maar de KNSB besloot onlangs de voorziening voor sponsorloze schaatsers voor de rest van het seizoen te verlengen. Nu de schaatsers onderdak hebben gevonden, houdt de ondersteuning op.

"Na een lange onzekere zomer, waarbij we gelukkig de steun kregen van de KNSB en NOC*NSF, komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg", aldus een blije Van Velde. "Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl