NOS Voetbal

Koeman heeft begrip voor jubelstemming rond Oranje

Koeman: 'Van Dijk speelde al enige tijd met gebroken ribben'

Is Oranje uit het moeras? Hoort Nederland weer bij de top? Bondscoach Ronald Koeman heeft na bejubelde zege van Oranje op Duitsland begrip voor het positivisme dat in Nederland heerst. Dinsdagavond in Brussel wacht een nieuwe test tegen België.

"We zijn de laatste jaren niet verwend geweest, dus het is begrijpelijk dat iedereen positief is. Dat ben ik zelf ook", verklaarde Koeman op de persconferentie. "Het is een lange tijd niet goed gegaan. We hebben nu een eerste aanzet gegeven."

Overwinningen op Portugal (3-0), Peru (2-1), Duitsland (3-0) en een gelijkspel in Italië (1-1) en een nipte nederlaag in Frankrijk (2-1) geeft de burger moed, beseft de bondscoach.

'Er moet veel beter'

"Ik sliep best een nachtje slechter toen ik aan mijn klus als bondscoach begon en ik het programma zag. Maar tot nu toe valt het me erg mee", glimlachte Koeman. "Maar ik denk dat we zelf wel goed weten dat heel veel dingen nog beter moeten."

De training van Oranje in het Koning Boudewijnstadion in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen België

De bondscoach hoopt dat Oranje na de zege op Duitsland weer tot een mooi resultaat in staat is. "We spelen nu tegen de nummer één van de wereld. Het wordt een ongelooflijk moeilijke wedstrijd. Wij laten zien dat we in delen van wedstrijden goed kunnen voetballen, dat moeten we uitbouwen."

Oranje mist dinsdag in Brussel zijn geblesseerde aanvoerder Virgil van Dijk. De verdediger is volgens afspraak met Liverpool terug naar zijn club.

"Virgil speelt al een aantal weken met twee gebroken ribben", legde Koeman uit. "Liverpool wilde hem het liefst houden, maar Virgil wilde tegen Duitsland spelen. Dus nu moet je hen er ook wat voor teruggeven."

Ook bij België is opgevallen dat er in Nederland een jubelstemming heerst. Dries Mertens had de winst van Oranje op Duitsland gadegeslagen. "Natuurlijk zijn we onder de indruk, maar we mogen niet vergeten dat ze ook veel kansen tegen hebben gekregen."

"Het is wel typisch dat er nu al een hoera-stemming is in Nederland", aldus de speler van Napoli, die zeven jaar in Nederland heeft gespeeld voor achtereenvolgens AGOVV, FC Utrecht en PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl