Djokovic zegeviert in Shanghai en passeert Federer

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Djokovic gaat door met winnen en pakt titel in Shanghai
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het masterstoernooi van Shanghai is gewonnen door Novak Djokovic. De als tweede geplaatste Serviër boekte in de finale van het met 9,2 miljoen dollar gedoteerde toernooi tegen de Kroaat Borna Coric zijn achttiende zege op rij: 6-3, 6-4.

Door zijn goede resultaten neemt Djokovic de tweede plaats op de wereldranglijst over van Roger Federer en hij heeft nummer een Rafael Nadal in het vizier.

Coric, die een ronde eerder titelhouder Federer had verslagen, kon tot 2-2 aanhaken bij de winnaar van de US Open en Wimbledon. Daarop volgde een slordige opslaggame, die de Kroaat na onder meer twee ballen in het net afstond. Djokovic trok de set daarop vlot naar zich toe.

Novak Djokovic viert zijn titel in Shanghai AFP

De Serviër brak Coric in de tweede set in de eerste game. Coric zwoegde, toonde karakter, werkte op 3-5 drie matchpoints weg, maar Djokovic eiste daarna resoluut zijn vierde eindzege in Shanghai op. Eerder won de Serviër het toernooi al in 2012, 2013 en 2015.

STER Reclame