NOS Sport

Coric verrast Federer en speelt mastersfinale Shanghai tegen Djokovic

Titelverdediger Federer in Shanghai verrast door Coric

Roger Federer is uitgeschakeld in de halve finales van het masterstoernooi van Shanghai. De titelverdediger werd geklopt door Borna Coric: 4-6, 4-6.

De 21-jarige Kroaat brak Federer, die ook in 2014 het toernooi won, in beide openingsgames en die klappen kwam de Zwitser niet te boven.

Coric liet in de tweede set ook nog breekkansen liggen op 3-1 en 4-2, trok een muur op waar Federer geen gaatjes in vond; de Zwitser kreeg niet één breekkans. Coric (ATP-19) was Federer dit jaar al de baas in de finale in Halle en trok met de overwinning in Shanghai de stand in onderlinge partijen gelijk (2-2).

De Kroaat gaat zondag op voor zijn eerste masterstitel. Zijn tegenstander in de finale is Novak Djokovic.

Novak Djokovic

Djokovic drong voor de vierde keer door tot de finale in Shanghai. De Servische nummer twee van de plaatsingslijst liet de Duitser Alexander Zverev in een uur kansloos met 6-2, 6-1.

Djokovic had de enige vorige ontmoeting in twee sets verloren (de mastersfinale in Rome in 2017), maar de drievoudig winnaar was nu oppermachtig. De Serviër stond nul breekkansen toe en Zverev raakte zichtbaar gefrustreerd.

In de tweede set wierp de jonge Duitser symbolisch zijn stukgeslagen racket in het publiek.

Alexander Zverev gooit zijn stukgeslagen racket het publiek in

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl