Sané heeft frustraties van gemist WK achter zich gelaten

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sané heeft voor duel met Oranje frustraties achter zich gelaten
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Leroy Sané is na een periode vol frustratie terug bij het nationale team van Duitsland. De aanvaller van Manchester City zegt in aanloop naar het Nations League-duel met Oranje dat de voorbije maanden een wijze les zijn geweest.

Er was lange tijd kritiek op de houding van Sané (22) bij de Mannschaft. "Bij Leroy kun je soms het idee hebben dat het hem niet uitmaakt of we winnen of verliezen. Als je naar zijn lichaamstaal kijkt tenminste", zei Toni Kroos in september nog over zijn ploeggenoot.

De dertienvoudig international maakte mede daardoor afgelopen zomer geen deel uit van de Duitse WK-selectie, die in Rusland als titelhouder zeer teleurstellend in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Nederland speelt zaterdag in Amsterdam de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Het duel begint om 20.45 uur en is live te zien via NOS.nl, NPO 1 en de NOS-app. Ook via Langs de Lijn op NPO Radio 1 is de wedstrijd te volgen.

Streep onder het verleden

Sané wil nu een streep onder het verleden zetten. "Het werkte aanvankelijk niet soepel met mij bij de selectie, dat wil ik verbeteren", aldus een schuldbewuste Sané, die vorige maand al met een invalbeurt in de interland tegen Frankrijk zijn terugkeer vierde.

Julian Draxler wil ook kort nog wat kwijt over zijn collega-international: "Leroy heeft een sterk karakter, daar houd ik wel van."

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland begint komende zaterdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Duitse teammanager Bierhoff: 'Nederland niet onderschatten'

STER Reclame