Marco Reus maakt in het oefenduel met Oostenrijk na ruim twee jaar zijn rentree bij Duitsland
NOS VoetbalAangepast

Löw verrast met WK-selectie: Reus mee naar Rusland, Sané valt af

Leroy Sané ontbreekt in de WK-selectie van titelverdediger Duitsland. De smaakmaker van Manchester City is de opvallendste afvaller in het keurkorps van bondscoach Joachim Löw. Pechvogel Marco Reus mag wel hopen op zijn eerste WK.

Dat Duitsland kan putten uit een enorm reservoir aan topspelers is bekend. En dus moest Löw in een eerder stadium ook al stevige beslissingen nemen.

Zo behoorden Mario Götze (de maker van de enige treffer in de WK-finale van vier jaar geleden) en André Schürrle (maker van twee treffers in de halve finales) niet eens tot de voorselectie.

Leroy Sané kwam in het oefenduel met Oostenrijk nog 67 minuten in actie

Toch is het ontbreken van Leroy Sané de grote verrassing bij Duitsland. De vleugelspits had met 10 goals en 15 assists een groot aandeel in de titel van Manchester City.

Afgelopen zaterdag speelde hij nog wel in de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. De keuze van Löw viel uiteindelijk op Julian Brandt van Bayer Leverkusen.

Eindelijk WK voor Reus?

Tegenover de teleurstelling voor Sané staat de vreugde bij Marco Reus. De dribbelaar van Borussia Dortmund maakte tegen Oostenrijk juist zijn rentree in Die Mannschaft na twee jaar blessureleed.

Vier jaar geleden ging op het laatste moment een streep door de WK-deelname van Reus, die in uitzwaaiwedstrijd tegen Armenië een zware enkelblessure opliep.

Na het winnen van de wereldtitel gingen de gedachten bij veel spelers van Duitsland uit naar de onfortuinlijke Reus.

Ook het EK van 2016 was aan de neus van Reus voorbijgegaan. Een ontsteking aan het schaambeen was destijds de boosdoener.

Neuer erbij

Zoals verwacht heeft Löw ook Manuel Neuer geselecteerd. De Bayern-keeper is net op tijd hersteld van een voetbreuk, zo bewees hij zaterdag in het oefenduel met Oostenrijk.

Daarop heeft bondscoach Joachim Löw besloten hem in de WK-ploeg op te nemen en de naam van Bernd Leno (Leverkusen) weg te strepen.

Ook Paris Saint-Germain-doelman Kevin Trapp kreeg de voorkeur boven Leno, hoewel Trapp dit seizoen slechts vier keer in actie kwam in Ligue 1.

Tah en Petersen vallen af

Naast Sané en Leno vielen ook verdediger Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) en aanvaller Nils Petersen (SC Freiburg) buiten de selectie van Löw.

Duitsland begint het WK op 17 juni met de groepswedstrijd tegen Mexico. Daarna volgen duels met Zweden en Zuid-Korea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl