@BoswachterEdJ

In Hoogerheide is vannacht in een bos een vat met 1000 liter drugsafval gedumpt. Het vat was lek en is bijna helemaal leeggelopen.

Volgens boswachter De Jonge die erover twittert gaat het om xtc-afval. Hij werd vanochtend gewaarschuwd door een vrouw die haar hond uitliet.

Smerig

De Jonge maakt zich boos over de vondst die hij een "smerige dumping" noemt. "Veel scholieren fietsen hierlangs naar school en dat maakte het juist gevaarlijk. Het is niet alleen de sterke chemische lucht. De vloeistof kan bij opspatten ook nog brandwonden veroorzaken."

De politie heeft de weg afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf moet alles opruimen. Ook de vervuilde grond wordt afgevoerd, schrijft Omroep Brabant.

Zoveelste dumping

Het is de vierde grote drugsdumping in een week tijd. Vandaag zijn in Bergen op Zoom langs een fietsroute voor scholieren vaten met honderden liters zuur gevonden.

Gisteren lag er in Nijmegen een kilometerslang spoor van drugsafval dat uit een bestelwagen was gelekt.

Gisteravond zijn er ook nog een groot drugslaboratorium en ondergrondse hennepkwekerij ontdekt in Lage Zwaluwe. Het afval dat daar gevonden was, werd geschat op 30.000 liter. Vandaag wordt dat lab ontmanteld.

Zondag werd een deel van een Eindhovense woonwijk ontruimd, omdat er zeer gevaarlijk zoutzuurgas was vrijgekomen bij een brand in een vrachtwagen met drugsafval.

STER reclame