Doorgebroken Dilrosun: 'Ik heb er veel fans bijgekregen'

Op zoek naar speelminuten belandde Javairo Dilrosun afgelopen zomer bij Hertha BSC, dat slechts 250.000 euro voor hem hoefde neer te tellen. Een opvallende keuze, die tot nu toe uitstekend uitpakt.

De 20-jarige buitenspeler zag geen toekomst meer bij Manchester City, waar hij sinds 2014 vertoefde na zijn vertrek bij Ajax.

"Er was veel interesse, ook van grote clubs. Maar ik denk dat spelen op mijn leeftijd belangrijk is. Daarom heb ik voor Hertha BSC gekozen. Over een paar jaar hoop ik weer bij de Europese top aan te haken."

Onvergetelijk debuut

Na een korte gewenningsperiode bij de Berlijnse reserves maakte Dilrosun begin september tegen Schalke 04 (0-2 winst) voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van de hoofdmacht.

Al na zes minuten verving hij zijn geblesseerde landgenoot Karim Rekik om even later de assist te verzorgen bij de openingstreffer van Ondrej Duda. Sindsdien is de ster van de linkspoot rijzende.

Javairo Dilrosun Pro Shots

Twee goals en drie assists staan intussen op zijn naam in de Bundesliga, met een nominatie voor talent van de maand september als gevolg.

"Het gaat snel. De media zitten erbovenop. Ik heb er veel fans bijgekregen. Eerder speelde ik met Bayern München op de PlayStation, nu stond ik op hetzelfde veld met Arjen Robben. Een heerlijk gevoel."

Straatvoetballer

Hertha BSC-trainer Pal Dardai liet zich ook lovend uit over Dilrosun. "Zo'n speler heb ik in mijn tijd hier nog niet gehad. Een dribbelaar, ontzettend snel. Hij is geweldig. Een echte straatvoetballer."

Javairo Dilrosun viert zijn goal tegen VfL Wolfsburg met Marko Grujic Pro Shots

Dat Hertha bij hem uitkwam is geen toeval. De 'Alte Dame' profileert zich steeds meer als opleidingsclub en ziet Ajax als voorbeeld. Inderdaad, de club waar Dilrosun in de jeugd actief was.

Nederlands elftal

Bij Jong Oranje, dat vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland speelt, zijn nu meer ogen op hem gericht. Hij droomt zelfs al stiekem van het Nederlands elftal.

"Ik ben goed op weg en moet deze lijn doortrekken. Dan komt het 'grote' Oranje vanzelf. Een carrière als Robben? Ik hoop dat ik dat ook kan doen, maar zijn carrière is niet normaal."

Bondscoach Van de Looi: 'Dilrosun ontwikkelt zich heel erg goed'

STER reclame