NOS Voetbal

Kluivert geniet van Ajax en staat nog achter transfer: 'Ik geloof in mezelf'

Kluivert: 'Fijn om terug in Amsterdam te zijn'

Zijn ster rees snel: van Jong Ajax, naar de hoofdmacht, van Jong Oranje, naar het Nederlands elftal. En vervolgens zette Justin Kluivert de stap naar AS Roma. Maar het gedoe rondom die transfer werd hem in Amsterdam niet in dank afgenomen.

Het leedvermaak was dan ook groot toen hij in Rome niet direct een basisplaats had, zelfs op de tribune plaats moest nemen. En omdat hij niet speelde, hoefde hij zich deze week niet te melden bij Ronald Koeman, maar bij Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje.

Afgelopen week was hij terug in de Johan Cruijff Arena. Hij zal heus wel wat meegekregen hebben van het negatieve sentiment in Amsterdam. Maar voor bitterheid is er bij hem geen plaats.

Justin Kluivert op bank tijdens het duel tussen Frankrijk en Nederland

"Het was fijn om terug in Amsterdam te zijn", stelt Kluivert. "Familie en vrienden gezien. En Ajax is een mooi team. Ze hebben goede aankopen gedaan. Van het resultaat tegen Bayern zat ik echt te genieten."

Was hij dan niet teleurgesteld door het chagrijn over zijn transfer? "Ik hoor alleen de goede reacties. Mensen die negatief zijn, benaderen me ook niet. Het gebeurt alleen achter de computer. Maar ik snap het wel, hoor."

"Maar ik wil mijn eigen pad volgen. Ik heb de hele Toekomst doorlopen, ik geloof in mezelf. Het was een goede keus."

Justin Kluivert

Toch was er niet direct een basisplaats weggelegd voor hem in Rome. "Ik moet er zelf voor zorgen dat ik niet meer op de tribune terechtkom. Ik verwacht niet dat dat nog gebeurt", zegt Kluivert zelfverzekerd.

Afgelopen weekend zat hij 90 minuten op de bank, maar midweeks speelde Kluivert de gehele wedstrijd in de Champions League tegen Viktoria Plzen. Hij scoorde zelfs en liet vervolgens een shirt met de naam van Abdelhak Nouri zien.

"Het was mijn eerste goal en het zat al langer in mijn hoofd om zoiets te doen. Appie zit nog heel diep in mij en dat wilde ik zo uitdrukken. Ik kreeg echt kippenvel van het geklap toen ik het shirt omhooghield."

Justin Kluivert viert zijn eerste AS Roma-goal met een eerbetoon aan Abdelhak Nouri

Kluivert zegt het prima naar zijn zin te hebben in Rome. "Het is een mooie stad. Ik zit hier alleen, maar mijn ouders komen weleens langs, mijn broers, mijn vrienden. En het is ook weleens lekker om alleen te zijn!"

Wel verloor hij - mede zijn transfer - zijn plek in de selectie van Oranje. "Dat was wel even balen, natuurlijk. Maar Jong Oranje is ook mooi. Ik ben altijd blij om voor mijn land te spelen."

Justin Kluivert viert zijn doelpunt tegen Viktoria Plzen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl