Stichting Leeuw

Leeuwenjong Remy uit Westbroek gaat waarschijnlijk naar Afrika

tijd van publicatie Aangepast

Het jonge leeuwtje dat gisteren werd gevonden in een kooi in een buitengebied van Westbroek, gaat waarschijnlijk naar Afrika. Dat heeft directeur Robert Kruijff van Stichting Leeuw, gezegd tegen RTV Utrecht. Het gaat erg goed met het ongeveer vier maanden oude welpje, zegt de stichting die het dier opvangt.

"De kans is aannemelijk dat hij bij ons blijft, alleen wij brengen eigenlijk al onze leeuwen naar Afrika toe voor een leven in het semi-wild. We hebben er nu zeven weggebracht en dit jaar gaan er weer drie, dus wellicht dat hij in de toekomst op de savanne komt te leven. Ik denk dat je je als leeuw daar het lekkerst voelt."

Of de leeuw, die van de stichting de naam Remy heeft gekregen, uiteindelijk echt naar Afrika gaat, wordt besloten in samenspraak met de NVWA. NH Nieuws meldt dat het welpje in ieder geval nog een maand in quarantaine blijft.

De NVWA zegt dat nog niet bekend is wat er met de leeuw gebeurt. Overbrengen naar Afrika is een van de opties. "We zijn nu begonnen met kijken wat er aan de hand is, wat we kunnen en wat we moeten." Het dier kan niet meer in het wild leven. Omdat de leeuw niet is getraind, zou hij verhongeren.

Zeer uitzonderlijk

Dierenarts Peter Klaver, gespecialiseerd in exotische dieren, werd gisteren gebeld toen het leeuwtje was gevonden door een hardloper. Hij denkt dat het dier bij mensen thuis woonde, zegt hij tegen Omroep Gelderland.

"Ze zullen hem als klein leeuwtje hebben gekregen. Maar toen hij groter werd, ging hij misschien het bankstel aanvallen. Of hij krabde kinderen in huis, want hij heeft behoorlijke nagels. En dan moet je kiezen: de bank of de leeuw eruit. En toen hebben ze voor de leeuw gekozen."

Het is volgens de dierenarts zeer uitzonderlijk dat een gedumpt leeuwtje wordt gevonden. "Het is de eerste keer in mijn dertig jaar durende carrière."

Internationaal nieuws

Ondertussen heeft Remy de internationale pers gehaald. Zo plaatste de Britse krant Daily Mail een bericht met meerdere foto's van het leeuwtje. The Washington Post schrijft over een 'walk on the wild side'. De Arabische nieuwszender Al Jazeera heeft, waarschijnlijk voor het eerst, een Facebookbericht van Politie Stichtse Vecht op de website gezet en ook Radio New Zealand deelde de getuigenoproep in de zoektocht naar de eigenaar van het achtergelaten jong.

Dit is een artikel van

STER reclame