Van Bronckhorst: 'Zo'n wedstrijd moet je over de streep trekken'

Feyenoord verspeelde door een 1-1 gelijkspel punten in Tilburg, na een doelpunt van Fran Sol vlak voor tijd. Steven Berghuis leek de Rotterdammers ruim een kwartier voor het eindsignaal juist aan een zege te helpen.

"Als je zo laat op voorsprong komt, dan moet je zo'n wedstrijd over de streep trekken", concludeerde trainer Giovanni van Bronckhorst.

Zijn defensieve wissel na de 1-0, Sven van Beek voor Sam Larsson, vond hij logisch. "We staan met vijf verdedigers, waarvan drie centraal. Dan moet je de ruimtes klein houden en zorgen dat je in de omschakeling gevaarlijk wordt."

Dat gebeurde niet. Willem II profiteerde zelfs van een foutje van linksback Tyrell Malacia. "Hij moet de bal in de diepte spelen, maar wil het voetballend oplossen. Dat deden we op dat moment niet goed. Maar de bal mag vervolgens nooit in de zone bij Kenneth Vermeer komen."

Berghuis nam het voor Malacia op. "We maakten een klein foutje op links, maar ik neem hem niks kwalijk. Hij is hartstikke goed bezig."

De maker van de treffer gaf toe dat Feyenoord matig voor de dag kwam in Tilburg. "Daar kunnen we niet omheen. We zullen ons moeten focussen op het beter verlopen van ons veldspel, zodat we wedstrijden gemakkelijker winnen."

Robin van Persie liet Berghuis de penalty nemen. Met reden. "In de eerste helft had ik een momentje met mijn bovenbeen, waardoor ik niet helemaal vrij was in mijn sprinten en passen. Dan kan je stug achter de bal gaan staan, maar Steven was fitter en had dus een grotere kans op succes."

Van Persie liet penalty aan Berghuis: 'Ik was niet helemaal 100%'

STER reclame