Een teleurgestelde Robin van Persie

Matig Feyenoord lijdt puntenverlies bij Willem II

Een matig Feyenoord heeft bij Willem II puntenverlies geleden. In de slotfase zette Fran Sol de Tilburgers weer naast de Rotterdammers, die door een strafschop van Steven Berghuis op voorsprong waren gekomen: 1-1.

Bij Feyenoord startte Nicolai Jørgensen voor het eerst na zijn blessure. Ook Robin van Persie stond aan de aftrap, nadat hij deze week met succes zijn rode kaart tegen Vitesse had aangevochten.

Ondanks de aanwezigheid van het tweetal sprankelde de eerste helft nauwelijks. Beide ploegen maakten een uiterst povere indruk.

Een poging van Berghuis van afstand werd door Willem II-doelman Timo Wellenreuther over de lat getikt. Collega Kenneth Vermeer keerde knap een kopbal van Sol. Veel meer viel er niet te beleven.

Timo Wellenreuther tikt een inzet van Steven Berghuis over de lat

Dat veranderde na rust. Een als voorzet bedoelde bal van Berghuis schampte de paal en tien minuten later miste diezelfde Berghuis een opgelegde kans. Hij stuitte wederom op Wellenreuther.

Nadat Elmo Lieftink een Tilburgse mogelijkheid om zeep had geholpen, onderscheidde Wellenreuther zich opnieuw door een kopbal van Eric Botteghin via de lat uit zijn doel te ranselen.

Hij had vervolgens pech dat de video-scheidsrechter bij die corner een overtreding van Thomas Meissner op Jan-Arie van der Heijden zag. Arbiter Kevin Blom legde na het zien van de beelden de bal op de stip.

Steven Berghuis benut de penalty en is blij

Berghuis had dit keer wel het vizier op scherp staan en leek Feyenoord een zwaarbevochten zege te bezorgen.

Totdat Tonny Vilhena en Tyrell Malacia zich simpel lieten aftroeven. Donis Avdijaj profiteerde en gaf een voorzet op Fran Sol, die wel raad wist met de geboden kans: 1-1.

Feyenoord kijkt nu tegen een achterstand van zeven punten aan op koploper PSV. Willem II staat elfde.