Oranje-Rood viert de goal van Stanzl
NOS Sport

Hockeyers Oranje-Rood eenvoudig naar achtste finales EHL

Oranje-Rood heeft zich op vrij eenvoudige wijze gekwalificeerd voor de achtste finales van de Euro Hockey League (EHL). De Eindhovenaren legden in Barcelona het Oostenrijkse SV Arminen met 2-1 over de knie.

Oranje-Rood eindigt zodoende als eerste in de poule. Het sloeg zaterdag al een grote slag voor plaatsing voor de achtste finales, die in april 2019 in zes dagen tijd op het terrein van de Brabantse club worden georganiseerd. De nummer twee van de hoofdklasse rolde het Schotse Grange HC met 6-0 op.

Dominant

Oranje-Rood domineerde vanaf de start. Twee minuten voor het einde van het eerste kwart werd een gaatje gevonden in de Oostenrijkse defensie. Nota bene de Oostenrijker Benjamin Stanzl zette zijn naam op het scorebord, maar het uitstekende voorwerk van Thomas Briels over de rechterflank verdiende de meeste aandacht.

De ploeg van manager Patrick Appels wilde de score uitbreiden en had daar alle kansen toe via twee strafcorners die vlak na de start van het tweede kwart werden verdiend. Maar specialist Mink van der Weerden was evenals zaterdag, toen hij er vier miste, niet op schot.

Na de twee gemiste pogingen sloegen de Oostenrijkers plotsklaps toe. Alexander Bele tekende geheel tegen de verhouding in en na een onoplettendheid in de Eindhovense defensie voor de gelijkmaker.

Wakker geschud

Lang kon Arminen daar niet van genieten, want een wakker geschud Oranje-Rood gooide het tempo omhoog. Een schot van Robert van der Horst werd nog gepareerd, maar kort daarna kon opnieuw Stanzl vogelvrij voor het doel binnen tippen na een actie over rechts.

In het restant van de wedstrijd kreeg Van der Weerden opnieuw de kans te scoren uit een strafcorner, maar weer zag hij zijn poging mislukken. De zege voor Oranje-Rood kwam op een gemiste strafcorner van Arminen na, echter geen moment meer in gevaar.

Ook Kampong en Amsterdam hebben zich al rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl