Vreugde bij hockeyers van Rotterdam
NOS Sport

Veldgoals tellen niet meer dubbel in EHL

Met ingang van komend seizoen tellen velddoelpunten niet meer dubbel in de Euro Hockey League. Afgelopen seizoen werd er geëxperimenteerd met de regel waarbij velddoelpunten twee punten opleverden.

"Als gevolg van de meningen van fans, spelers en scheidsrechters hebben we besloten de regel af te schaffen. Een goal, of het nou een strafcorner of een veldgoal is, telt voor één punt", twitterde de EHL.

Kritiek

Het experiment leidde al tot veel kritiek. "Volgens mij is de regel bedacht om de kracht van de strafcorner uit het hockey te halen. De corner is de identiteit van onze sport. Ik vind het geen goede regel", zei Michel van den Heuvel, de coach van Bloemendaal bijvoorbeeld al.

De nieuwe regel leverde vaak uitslagen van dubbele cijfers (Rotterdam-Uhlenhorst werd 13-1) op. "Het is heel teleurstellend om scores als 10-0 en 11-2 op het bord te zien staan. Ik vind het niet goed voor onze sport", klaagde Carlos Garcia Cuenca, de trainer van Real Club de Polo uit Barcelona.

Barcelona

De eerste ronde van de EHL vindt van 5 tot en met 7 oktober plaats in Barcelona. Oranje-Rood treedt dan aan tegen Grange HC uit Schotland en het Oostenrijkse SV Arminen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl