Reuters

Kanye West heeft zijn accounts bij Twitter en Instagram verwijderd. Wie daar zoekt naar @KanyeWest, krijgt sinds zaterdagavond te zien dat dat account niet bestaat.

Voor de miljoenen volgers van de Amerikaanse rapper komt het nieuws als een verrassing. West had niet laten doorschemeren dat hij zou stoppen met activiteiten op sociale media, al zijn radiostiltes bij de rapper niet uniek. Afgelopen jaar was hij ook elf maanden 'weg'.

Waarom hij nu opnieuw breekt met zijn volgers, is dan ook niet duidelijk. In Amerikaanse media wordt een verband gelegd met de controverse over recente tweets en Insta-posts. Zo opperde West vorige week in een tweet dat het dertiende amendement, dat het einde van de slavernij in de Verenigde Staten bezegelde, kan worden afgeschaft.

De 41-jarige West was vorige week ook nog in het nieuws omdat hij voortaan als Ye door het leven wil gaan. Sommige volgers vragen zich af of het opdoeken van @KanyeWest te maken heeft met die naamswijziging, maar daar lijkt het vooralsnog niet op.

STER reclame