ANP
NOS Nieuws

Collega's steken loftrompet over "ras-parlementariër" Pechtold

Het aanstaande vertrek van D66-voorman Alexander Pechtold wordt algemeen betreurd door de verschillende politieke kopstukken uit Den Haag. Via Twitter en Facebook klinkt hun waardering voor de politicus die 12,5 jaar D66 heeft geleid.

Premier Rutte spreekt over een "groot verlies" voor D66 en voor de Nederlandse politiek. Hij noemt hem een uitstekend debater die houdt van het politieke handwerk. "Wat ik in Pechtold bewonder, is dat hij altijd weer op zoek gaat naar oplossingen die goed zijn voor het land", laat Rutte op Facebook weten. "Ik zal hem ook persoonlijk erg missen."

Vakmanschap

CDA-leider Buma heeft waardering voor Pechtolds grote politieke vakmanschap en collegialiteit. Gert-Jan Segers van coalitiepartij ChristenUnie prijst Pechtold als een markant politicus. "Met wederzijds respect voor onze onderlinge verschillen hebben we goed samengewerkt", zegt Segers.

Lodewijk Asscher van oppositiepartij PvdA laat weten dat hij de scherpe dialogen en de mooie samenwerking met Pechtold zal missen. "Altijd ten dienste van de democratie." GroenLinks-leider Klaver twittert: "Ik heb genoten van je debat-skills, scherpte en humor." SP-leider Marijnissen wenst hem het allerbeste voor de toekomst.

PVV-leider Wilders, die zeer vaak in conflict kwam met de leider van D66 reageerde met de korte tekst "Adieu Alexander." SGP-leider Van der Staaij zegt de interrupties van de "rasparlementariër" te zullen missen. "We waren ideologische tegenpolen, maar wisten elkaar te vinden als het nodig was. "

En Baudet van Forum voor Democratie twittert: "Poll! Welk kartelbaantje heeft Ollongren voor Pechtold bedisseld nu blijkt dat hij al in juni besloot te vertrekken? Burgemeester Meppel, voorzitter Kampeerraad, iets in Brussel
( ) of presentator Kitsch&Kunst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl